Japānas vulkāna Sakurijama neparastie gaismas šovi (Video, Foto)

Paceļoties pār Japānas uz dienvidiem vistālāk esošo salu Kyushu, Sakurajima ir viens no mūsdienu augstākajiem aktīvajiem vulkāniem (1116 metru). Katru gadu kopš 1955. gada šeit notiek vidēji 150 izvirdumi!

Protams, lielākoties izvirdumi šeit ir pavisam nenozīmīgi, tomēr pietiekami iespaidīgi, lai ietekmētu vietējo iedzīvotāju dzīvi. No debesīm krītoši pelni šeit ir tikpat ierasta parādība kā lietus un vecāki savus bērnus uz skolu laiž tikai ar cietām cepurēm galvās, lai pasargātu tos no nejauša krītoša ieža gabala.

Sakurajima kalns atrodas pats uz savas salas, uz kuru ved prāmis no Kagoshima pilsētas centra. Lai arī pašā Kagoshima ir daudz interesantu apskates objektu un atrakciju, nedomājiet, ka līcis starp vulkānu un pilsētu jūs spētu paglābt no milzīga izvirduma. Brauciens ar prāmi līdz Sakurajima aizņem tikai 10 minūtes, turklāt lava šo ceļu veiktu vēl ātrāk par kuģi.

Šā gada aprīļa beigās virs Sakurijama spēcīga vulkāna izvirduma laikā tika novērotas neparastas zibens elektriskās izlādes un plazmas uzliesmojumi.

Šī lapa vairs nav pieejama.

28.aprīļa novērošanas kameras video

Šī lapa vairs nav pieejama.

30.aprīļa novērošanas kameras video

Arī iepriekš 2009-2010 gadā virs Sakurijama vulkāna tika nofotografētās zibens izlādes, bet nekad tās nav bijušas tik iespaidīgas.


Informācijas avoti: IrLaiks.lv, Pink Tentacle, cubhf137, The truth behind the scenes

Komentēšana nav pieejama.