Vecā pasaule stihiju varā (Video)

Plūdi, tornādo, sniegputeņi un sals… Eiropieši ir nobažījušies par dīvainajām ziemas kaprīzēm un straujo temperatūras maiņu.

Spēcīgā snigšana un zemā gaisa temperatūra trešdien izraisījusi satiksmes traucējumus daudzviet Eiropā. Satiksmes nedienas piemeklējušas Parīzi, Skotiju un Portugāli.

Skotijā gaisa temperatūra noslīdējusi līdz mīnus 18,3 grādiem pēc Celsija. Traucēta dzelzceļa satiksme, un daļēji slēgts viens no noslogotākajiem lielceļiem, bet policija aicinājusi pēc iespējas atcelt ieplānotos braucienus. Reģionā slēgtas arī daudzas skolas. Sinoptiķi brīdina, ka arī ceturtdien termometra stabiņš turēsies zem nulles grādu atzīmes, kas varētu arī turpmāk apgrūtināt ierasto dzīves ritmu šajā Lielbritānijas daļā.

“Kad lielceļus pārklāj ledus, sāls neizšķīst temperatūrā, kas zemāka par mīnus desmit grādiem pēc Celsija. Tāda nu ir realitāte ārkārtējos laikapstākļos,” skaidro Skotijas premjerministrs Alekss Salmonds. Edinburgas varasiestādes veic pārrunas ar Skotijas valdību un armiju par iespēju iesaistīt karavīrus ielu attīrīšanā no sniega. Dažviet Edinburgā sniega segas biezums sasniedzis 76 centimetrus, bet gaisa temperatūra nokritusies līdz mīnus 14,6 grādiem pēc Celsija.

Savukārt Parīzē spēcīgās snigšanas dēļ darbu bijusi spiesta pārtraukt Šarla de Golla lidosta. Lidošanai nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ jau iepriekš bija atcelta piektā daļa reisu. Aptuveni uz pusstundu skrejceļi bija slēgti arī Parīzes otrajā lielākajā lidostā Orlī, lai varētu attīrīt tos no sniega. Pagaidām nav pieejama informācija, kā tas ietekmējis reisus šajā lidostas. Sniega dēļ neizbraucami kļuvuši arī visi lielceļi Francijas galvaspilsētas apkaimē, un pasažieriem pieejami tikai daži no 350 Parīzes autobusu maršrutiem. Kravas automašīnu šoferiem tikmēr ieteikts piestāt ceļmalā un nogaidīt, iekams braukšanas apstākļi uzlabojas.

Tikmēr Portugāle atgūstas pēc postošās vētras, kas sev līdzi nesa spēcīgas lietavas un vēju. Dabas stihijā ievainojumus guvuši 30 cilvēki un nodarīti plaši postījumi – izgāzti koki, norauti ēku jumti un izrauti elektrības stabi. Applūduši desmitiem ceļu.

Ziņu avots: euronews, Телеканал «Звезда», Leta

Komentēšana nav pieejama.